Kip in de wok

Ingrediënten

4 kleine kippenfilets
bosui
3 wortelen
1 eetlepel fijngehakte cashewnoten
5 kruiden parfum, verse look
Sesamolie, zwarte sojasaus

zonnebloemolie

Voor de citroensaus:
1 citroen
2 koffielepels maïzena
2 koffielepels bloemsuiker
1 kippenboillonblokje

Werkwijze

Maak eerst de citroensaus.
Meng 2 koffielepels maïzena met 2 koffielepels bloemsuiker en voeg hierbij wat koude kippenbouilon (blokje voordien oplossen in glas water) tot een waterige massa wordt bekomen.
Voeg het sap van de citroen erbij en breng op smaak met zwarte sojasaus.
De wortelen en de bosui fijnsnijden en wokken in zonnebloemolie; dit apart houden.
De kippenfilets in kleine stukjes snijden, wokken met sesamolie en op smaak brengen met zwarte sojasaus en 5 kruiden parfum; tijdens het wokken de fijn gehakte cashewnoten toevoegen.
Opgepast: het vlees niet te hard of te bruin laten worden, het moet nog zacht zijn binnenin.
Als de kip bijna klaar is, de groenten samen met de citroensaus toevoegen.
Garneren met schijfjes citroen en opdienen met rijst of noedels.