Salade met gerookte eend en yoghurtdressing

Ingrediënten

4 personen:
– Gemende sla (ijsbergsla, raketsla, eikenbladsla)
– 160 g gerookte eendenborst (in dunne reepjes)
– 1 appel
– 20 g rozijnen
– stronk witloof
– citroensap
– 20 g pijnboompitten
– 3 eetlepels magere yoghurt
– 1 eetlepel mayonaise
– 2 koffielepels citroensap
– eventueel een paar druppels honing
– peper en zout
– verse tuinkruiden (zoals bieslook, basilicum)

Werkwijze

– Maak de sla schoon en versnijd in reepjes.
– Maak het witloof schoon en verwijder de bittere kern, versnijd in reepjes en besprenkel met wat citroensap.
– Schil de appel, snij in blokjes en meng met de rozijnen en het witloof.
– Bereid de dressing met de ingrediënten (yoghurt, mayonaise, citroensap, honing, peper en zout, tuinkruiden): kruiden fijn snijden en vermengen met de mayonaise, yoghurt en citroensap.
– Leg in het midden van het bord een hoopje gemengde sla met daarop de witloofmengeling.
– Strooi er wat pijnboompitten over.
– Schik de reepjes gerookte eend op de salade en werk af met de dressing.
– Smakelijk!