Met kerrie geparfumeerde scampi’s op een bedje van gewokte groenten

Ingrediënten

Voor 4 personen:
– 32 scampi’s
– 2 wortelen
– 2 takjes bleekselder
– 1 prei
– 200 g sojascheuten
-100 ml droge witte wijn
– 200 ml vetarme visbouillon
– 100 ml soja alternatief voor room
– peper en zout
– 1 koffielepel kerriepoeder
– 1 eetlepel fijngesnipperde bieslook
– 2 eetlepels olijfolie
– een weinig express maïzena

Werkwijze

– Reinig de wortel, de selder en de prei en snij de groenten in fijne reepjes.
– Bak de groenten beetgaar in een wokpan in 1 eetlepel olijfolie.
– Spoel de sojascheuten en voeg ze bij de rest van de groenten.
– Kruid met peper en zout en wat kerriepoeder.
– Pel de scampi’s, kruid ze met peper en strooi er een weinig kerriepoeder over.
– Bak de scampi’s aan alle kanten bruin in een lepel olie.
– Breng de wijn met de visbouillon en de room aan de kook en laat ongeveer voor de helft inkoken.  Breng op smaak met peper, zout en kerriepoeder en dik indien nodig nog een beetje in met wat express maïszetmeel.
– Verdeel de gewokte groenten in het midden van 4 borden, overgiet ze met saus en schik hierboven de scampi’s.  Werk af met fijngesnipperde bieslook.
– Dit kan je serveren met natuuraardappelen of tagliatelle.
– Smakelijk!